حفاظت از وسایل برقی در برابر نوسانات

شهر نشینی باعث افزایش قابل توجه در میزان فعالیت‌های انسانی می‌شود که همگی تاثیر مستقیم در مصرف انرژی به طور کلی، علی الخصوص انرژی برق دارند.

پیش بینی تقاضای انرژی به ویژگی‌های ساختمان‌ها یا شهرها و سطوح اشغال آنها وابسته است و محاسبه اثرات مکانی و زمانی الگوهای رفتاری ناهمگون انسان، بر مصرف انرژی ساختمان‌ها در سطح شهر، همچنان یک چالش است. نوسانات مصرف انرژی با ازدیاد جمعیت و پیچیدگی فعالیت‌های روزانه به سرعت در حال گسترش است در حالی که بدیهی است زیرساخت‌های انرژی با این سرعت پیشرفتی ندارند. قطعی برق در نواحی مختلف، و نوسانات مکرر جریان برق و حتی صاعقه بی شک به دستگاه‌های برقی آسیب بعضاً جبران ناپذیر وارد می‌آورد. حتی بهترین نوع وسیله برقی، بدون منبع برق متناوب قابل اعتماد و ثابت، بی پناه است. وصل کردن سیستم یا هر وسیله برقی به یک پریز مستقیم دیواری، دیر یا زود به سوی فاجعه خواهد رفت. 

پیشگیری از آسیب لوازم برقی

برای پیشگیری از این فجایع مطمئن ترین روش، استفاده از استابلایزر و تثبیت کننده جریان برق است که برای مثال در ورودی برق خانگی نصب می‌شود و هر نوسان ناگهانی، ازدیاد و کمبود جریان برق را منظم و ثابت می‌کند و به طور دقیق و بی مشکل به وسایل می‌رساند. این دستگاه‌ها حتی نوسانات ریز در فاصله یک میلی ثانیه را می‌توانند شناسایی کنند و از امکان ایجاد آسیب به آنها جلوگیری می‌کنند. استابلایزر دستگاهی الکترونیکی است که ضمانت می‌دهد یک وسیله برقی از جریان بدون نوسان الکتریسیته تغذیه خواهد کرد. با توجه به شرایط اقتصادی موجود، قطعا تهیه استابلایزر برای عموم اقشار یک جامعه امکان پذیر نخواهد بود. اما جای نگرانی نیست.

با هزینه خیلی کم و به صرفه و خرید محافظ برق و رابط برای وسایل الکتریکی و برقی تا حد زیادی می‌توان از آسیب جلوگیری کرد.

محافظ ها انواع مختلف دارند اما به طور کلی  میتوان به دو دسته تقسیمشان کرد:

محافظ ورودی:

دستگاه محافظ برق ورودی در مسیر ورودی برق قرار می‌گیرد و اگر مقدار ولتاژ یا توان مصرفی و آمپر بیش از حد استاندارد شد جریان برق را قطع میکند و با تاخیر چند دقیقه ای  به هنگام وصل شدن، جریان برق را بدون شوک به دستگاه‌ها ی برقی می‌رساند و از آسیب به وسایل جلوگیری می‌کند. این دستگاه‌ها بعد از کنتور برق یا قبل از جعبه فیوز قرار می‌گیرد. مدت زمان تاخیر تا متصل شدن جریان برق، این فرصت را ایجاد می‌کند که نوسانات بعد از قطعی برق به تعادل نسبی برسد و شبکه پایدار شود. برای هر مشترک برق، یک محافظ ورودی 30 آمپر کافیست چون در مجموع بیشتر از 25 آمپر نخواهد شد مگر در هنگام ازدیاد نوسان.

محافظ جداگانه برای هر دستگاه:

باید توجه داشت  با در نظر گرفتن متفاوت بودن کارکرد دستگاه‌ها و برق مصرفی، باید محافظ مخصوص دستگاه را استفاده کرد و برای مثال محافظ دو خانه که برای یخچال و فریزر است و 10 آمپر دارد مناسب لوازم صوتی و تصویری نیست. محافظ 4 خانه 16 آمپر مخصوص لوازم صوتی و تصویری می‌باشد.

کدام محافظ مناسب تر است؟

سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا نیاز است هم محافظ ورودی باشد و هم به صورت مجزا برای هر دستگاه داخل فضای مورد نظر ؟

پاسخ واضح است...خیر.. با توجه به تاخیری که در متصل شدن جریان ایجاد می‌شود، اگر هر دو با هم استفاده شود، یک بار این تاخیر بعد از کنتور با محافظ ورودی اتفاق می‌افتد و بار دیگر تاخیر در متصل شدن جریان برق قبل از هر دستگاه.

اگر ممکن است به محافظ ورودی آنطور که باید اعتماد نکنید و بخواهید برای وسایل برقی منزل به صورت مجزا نیز محافظ تهیه کنید سلیقه ایست و اختلالی ایجاد نخواهد شد. در هر صورت از نظر فنی یک نوع محافظ کفایت خواهد کرد.

تیم دیجی برق مفتخر است که انواع محافظ‌ها و رابط‌ها را با بهترین کیفیت و در سریع‌ترین زمان، در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهد

تماس با ما
تهران: شهرری. میدان نماز. کوچه سالاری. بین رستمی فر و عباسی. پشت مسجد ارشاد
09368190002
09368190005
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به فروشگاه دیجی برق می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح